dimarts, 2 de desembre del 2008

TIPUS D'ART

Romanic




Va ser un estil predominant a Europa en el segles XI, XII i part del XIII. Neix a França i desde allà s'extendrà a la resta de l´Europa Occidental. El podem considerar com el primer art occidental cristià. No va ser producte d'una sola nacionalitat o regió ,sinó que va sorgit d'una manera paulatin i gairebé simultània a Itàlia ,França Alemanya i a Espanya .En cada un d'aquest paisos va sorgui amb unes caracteristiques pròpies .











Gotic




Avarca els segles XII al XV. Època de la reforma del Císter. Més tècniques constructives i menys decoració. Es u art molt urbà que es veu el cos huma tal i con es .Un exemple es una catedral i més coses com monuments ,façanes ...

El gòtic es divideix en tres períodes:

  • Període de formació (segona meitat s.XII): arquitectura amb característiques encara romàniques.

  • Període de plenitud (s.XII i s.XIV): màxim esplendor.

  • Període final (s.XV): augmenta extraordinàriament l'ornamentació.




Renaixement





Es va uriginar cap als segles XV i XVI.El renaixement es furit de le difusió de les idees de l'humanisme ,que va determinar una nova concepció de l'home i del món .Es dui renaixement per que va reprendre els elements de la cultuta clàssica .L’assimilació de les idees i els valors que contenen, l’afany d’imitar els seus models literaris, arquitectònics i figuratius amb l’ambició de superar-los, l’exaltació de la dignitat de l’ésser humà i del seu paper a l’univers i una nova ordenació laica de la societat.Durant aquest període es produïren també un conjunt de canvis fonamentals com la introducció de la impremta, que afavorí la circulació ràpida i massiva d’obres i idees; les reformes religioses que s’iniciaren amb Erasme de Rotterdam i Luter i culminaren amb la Contrareforma catòlica; els descobriments geogràfics que permeteren eixamplar el món conegut; la formulació del sistema heliocèntric per part de Copèrnic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada